Zoeken
VoedselSurplus
VoedselSurplus
VoedselSurplus voorkomt voedselverspilling en zorgt dat voedseloverschotten waardevol worden ingezet binnen de sociale horeca. Deze initiatieven verzorgen gezonde én gezellige maaltijden voor kwetsbare buurtbewoners. Wat bereik je hiermee:
* De lokale sociale cohesie in de buurt wordt verstevigd;
* Mensen in armoede en eenzaamheid worden via de sociale horeca ondersteund;
* De gemeente laat hiermee zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid zien;
* CO2-uitstoot wordt gereduceerd;
* Doneren is transparant, het is inzichtelijk dat er wordt gedoneerd en hoeveel mensen hiervan gebruik kunnen maken.
Inmiddels doneren 48 bedrijven hun voedseloverschotten en koken 56 sociale organisaties met het geredde voedsel. Dat vertaalt zich in 340 ton voedsel, 425.000 maaltijden en een besparing van 850 ton CO2!
Petra Dongelmans
06 1006 3906
Enghlaan 4, 3543 BD Utrecht